AndersRue.dk
Tur til Lake Valencia
Lake Valencia er en stor halvmåneformet sø, der ligger ca. 2 timers sejlads ned ad Madre de Dios mod grænsen til Bolivia. Dette er en endagstur, og vi tager afsted fra morgenstunden af. Søen ligger ikke helt ud til floden og efter de 2 timers sejlads, kommer vi til et lille flodudspring, som vi sejler opad. Denne lille flod er ikke mere end 15-20 meter bred, men fordi mange træer hælder meget langt ud over floden, virker den meget smallere, og nogle steder er der ikke mere end 1-2 meter på hver side af båden. Desuden ligger der også stammer i floden, og den eneste måde at komme forbi er ved at sejle over dem, hvilket forgik meget langsomt for ikke at ødelægge båden. Inden vi kom til søen skulle vi registreres ved en lille hytte.

Da vi kom til søen sejlede vi langs kanten helt hen til den anden ende, mens vi så på fugle og dyr. Desværre var der ikke særlig mange, og i stedet var vi mange der bare slappede af. Søen var temmelig lang, og vi brugte et par timer på at komme til den anden ende, men vi sejlede jo heller ikke så hurtigt, da vi skulle se på de fugle, der ikke var der. :-/ Da vi kom ned i den anden ende, begyndte vi at spise vores madpakker. Det bestod af ris med grønsager og et kyllingestykke, og selvfølgelig var det hele plasket til med olivenolie, så det fik en elendig bismag (godt gættet, jeg er ikke vild med oliven). Nu havde vi ikke fået noget at spise de sidste mange timer, så det blev nu hurtigt spist. Det hele var pakket ind i bananblade.

Da fuglene ikke var i syne havde vi meget tid til overs, og på vejen tilbage hoppede vi i søen for at bade. Det var dejlig køligt på en meget varm og fugtig dag. Vandet var meget grumset og beskidt, og når man kom op igen var hele kroppen dækket af et tyndt lag skidt. Jeg tror ikke, det har været helt sundt, men varmen gjorde, at vi var lidt ligeglade. Problemet var mere, at vi ikke kunne komme i bad før vi var hjemme, og der ville i hvert fald gå et par timer endnu.

Efter svømmeturen sejlede vi hjemad ,og det var en lang tur da vores hud var lidt glistreret, så det var dejligt med et koldt brusebad derhjemme. Generelt var det en lidt fesen tur, da det var en meget lang tur til og fra søen, i forhold til hvad vi oplevede. Desuden havde vi næsten lige været ved Lake Sandoval, og der var Lake Sandoval bedre og mere interesant, så forventningerne til Lake Valencia var nok lidt for høje.