AndersRue.dk
Tur til Lake Sandoval
Lake Sandoval er en sø der ligger ca. 1 times sejlads fra lejren mod Puerto Maldonado. Vi ankommer til et lille ryddet område ved flodkanten. Der er 2 små bygninger, som ikke er beboet, men til toilet og opbevaring. Vi begynder at gå ad en meget mudret sti og ankommer til et lille hus, hvor vi alle skal indregistreres med navn, alder og pas nummer. Ved siden af er der en gangsti med en masse information om dyrene, man kan se på og omkring søen, og om hvordan den blev dannet.

Da alle er indregistreret begynder den 5 km lange tur til de hytter vi skal sove i. Vi har fået besked på at tage gummistøvler på, da det godt kan være rimeligt mudret i regnsæsonen. Det var det i hvert fald også. De første 3 km. I mudder til et godt stykke op ad anklerne og flere store mudderpøle. Det var rimelig hårdt, men det hjalp at mine ben var relativt lange i forhold til nogle af de andre, som faldt på røven et par gange, hehe. De sidste 2 km var heldigvis ikke så mudret, men til gengæld meget kuperet i et skovområde. Op og ned, over og under grene. Når der skal fragtes materiale og forsyninger til hytterne og turistlejrene, bliver det trukket på en vogn af et par mænd, og ja det er igennem mudret. Når de når til 3 km mærket, er der en lille bådplads og varerne bliver læsset over i en båd og sejlet resten af vejen. De rige turister der havde betalt mange penge for at bo i turisthytterne (200-300 $ pr. nat) blev også fragtet de sidste 2 km med båd. MEN nu havde vi jo ikke betalt så meget (ca. 25 $), så vi måtte tage de sidste 2 km på gå-ben.

Da vi ankommer til lejren bliver vi ledt ind i et rundt rum med et stort træ i centrum. Det er her vi sidder, spiser og hygger om aftenen. Rundt omkring i lejren er en masse 2-3-4 mands rum til overnatning. I rummene er der kun senge med myggenet over og en lille hylde til stearinlys i stedet for elektricitet. Der er forskellige huller / utætheder i rummet, og vi får at vide, at vi skal huske at putte myggenettet godt ind under madrassen. Ellers kan man få besøg af en tarantel, som vi i øvrigt også så et par stykker af i spisesalen.

Det første vi gjorde, da vi ankom og havde pakket ud, var at gå i vandet. Det var rigtig varmt, mindst 25°C og ind i mellem svømmede man ind i en strøm af koldt vand, hvilket var en lidt sjov fornemmelse med varmt vand over en og koldt vand under. Efter svømmeturen sejlede vi ud på søen i en robåd med en enkelt åre og padlede os frem ligesom en kano. Vi sejlede langs den ene søbred og så på fugle og andet dyreliv. Efter et stykke kom vi hen til et udsigtstårn, som vi selvfølgelig skulle op i. Det var dog rimelig ustabilt, og der skulle intet til at få det til at svaje frem og tilbage, når vi alle gik op ad vindeltrappen på en gang. Der var en flot udsigt over det fuldstændig blikstille vand og endnu bedre, at solen var ved at gå ned, så der kom rødlige farver på himlen. Inden solen gik længere ned sejlede vi over på den anden side af søen. Det blev dog alligevel hurtigt bældragende mørkt, og vi måtte guide os tilbage ved hjælp af de svage silhuetter fra træerne og en lille lommelygte. Om aftenen fik vi mad, som jeg ikke synes var noget at råbe hurra for, da jeg aldrig har været den store risgnasker. Heldigvis var der dejlig varme øl og sodavand til knap 10 kr. stykket, og det er ikke så dårligt som det lyder. Ude i junglen lærer man hurtigt at værdsætte øl og sodavand, også selvom de er 25°C varme. Vi sad og hyggede om aftenen, men det blev heller ikke sent, da vi alle var trætte efter mudderræset. Næste morgen stod vi tidligt op for at se solopgangen ude på søen. Det er meget sjovt at se hele søen nærmest fordampe når solstrålerne ramte den. Vi sejlede rundt igen til den anden side af søen. Her så vi en masse oddere i flok, men vi kunne ikke komme tæt på inden de svømmede væk. Mens vi sejlede langs søbreden var der nogle Howler monkeys oppe i træerne helt ud til kanten. Det var både spændende og lidt usædvanligt, da de meget sjældent bevæger sig tæt på søer og floder. Jeg tror jeg så 2 unger i blandt dem, og hele flokken lå bare og slappede af. Efterfølgende sejlede vi tilbage til hytterne.

Allerede kl 10 pakkede vi sammen, og vi nåede desværre ikke en ekstra svømmetur i søen. Det foregik selvfølgelig ad samme vej som vi var kommet, men rejsen igennem mudret virkede heldigvis ikke så lang, da vi kendte ruten.